Bananen en Tully

Hallo allemaal!


Ben weer terug in Cairns, tijd jullie weer even bij te kletsen over de afgelopen 2 weken. Het werken viel uiteindelijk heel erg mee, aangezien na 5 dagen het fruit op was en Kajsa en ik weer werkloos waren. Gelukkig bleken de weergoden ons gunstig gezind te zijn en was het op de dag dat we vrij waren supermooi weer in Tully (!). Toen besloten het hostel maar eens om te dopen in een "mini-spa" en aandacht te besteden aan ons uiterlijk (:D). Dus hop naar de supermarkt, citroenen (voor blond haar :P), olie en scrubhandschoenen ingeslagen en begonnen aan een beautydagje!


De laatste week is, ondanks de werkloosheid, ontzettend snel gegaan en zit nu met een behoorlijke heimwee (!) naar Tully (!!) in Cairns! Heb het zo ontzettend fantastisch gehad daar! Heb echt de gelegenheid gehad iedereen te leren kennen en dat is ontzettend goed bevallen. Doordat het werk zo saai en hard is, schept het op een of andere manier ook een band. Het was een plaatje op zich, "the Savoy" op een doordeweekse dag om 1600 smiddags. Mensen komen, in de meest smerige kleren, met een vage blik op het gezicht één voor één de achterdeur binnen druppelen. Ploffen vervolgens neer op een dichtsbijzijnde stoel om (vaak) een sigaretje op te steken of gewoon wezenloos voor zich uit zitten staren.

Dan hoppa, allemaal (tegelijk :s) naar de douche om na een half uurtje enigzins fit in de keuken eten klaar te maken. Daarna nog ff wat praten, boven in de internetkamer, achter of in de TV kamer. Het weekend is een ander verhaal. Op vrijdag komt iedereen met een glimlach op het gezicht binnen en maakt zich zo snel mogelijk klaar om een gezellige avond te hebben. Snel nog ff langs de bottleshop voor wat bier of goon (de allergoedkoopste wijn uit karton) en dan allemaal samen lol hebben. Ik word er gewoon wat melancholisch van als ik eraan teugdenk :D! Heb in totaal bijna een week niks gedaan maar ben zo goede vrienden geworden met Kajsa en Sissi dat ik elk ogenblik daar genoot. Roddelen over anderen, kopjes thee drinken, zitten, zitten, hangen, liggen en weer zitten, maar de grootste lol! Afgelopen dinsdag kwam Ellen (introductie Sydney Australian backpackers) ons nog vergezellen in the Savoy. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, was leuk om weer eens met haar bij te kletsen!


Zelfs het uitgaansleven was gezellig. De vrijdag en zaterdagavond naar de Rafters, de donderdagavonden naar de karaoke avond in Hotel tully. Heerlijk om te zien hoe veel van ons er geen enkele moeite mee had zich verschrikkelijk voor schut te zetten, hihi! Enige jammere was dat de locals in Tully soms niet gediend zijn van backpackers. Een avond liepen de gemoederen zelfs zo hoog op dat we met een politieauto terug naar het hostel gebacht moesten worden. Zijn een groep dronken zatlappen die op elk moment ruzie zoeken en dat gaf soms een wat vervelende sfeer.


Nog even wat bloederige verhalen om het verhaal van vandaag toch nog enigzins sterk te maken. Op de farm waar Sissy werkte heeft een van "onze" backpackers de farmer in het been gestoken (per ongeluk, bij het bananen lossnijden van de stam). Gevolg: afgevoerd in de ambulance, 12 hechtingen! De volgende dag, op dezelfde farm, heeft een van de backpackers zijn eigen vinger bijna (?) afgesneden bij het bladeren snijden. Weer in de ambulance maar weet niet hoe het afgelopen is. Brr, zoals jullie al horen brengt werken met bananen wel degelijk gevaren met zich mee!

Gisterenochtend na een laatste avond uit en 2 (:s) uur slaap door Sissy, Kajsa en Ellen weer op de bus naar Cairns gezet, tranen met tuiten maar een hoofd vol superleuke herinneringen! Nu in Cairns om vanavond Martijn van het vliegveld te halen. Ontzettend raar, kan me er weinig bij voorstellen dat hij er vanavond is! Maar heel leuk natuurlijk!
Dinsdagnacht vertrekken we via Airlie beach om donderdag aan een 3 daagse zeiltoer naar de whitsundays te beginnen. Dan geleidelijk aan richting Brisbane, van waaruit ik terugvlieg. Wat gaat het snel!

Er staan trouwens ook nieuwe foto's van Tully etc op mn site!

Veel liefs en tot snel, groetjes xx Hester 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer