Headed Bush ...

Pfewwwwwww!

Dat was me een tijd! Ik ben heel, zonder kleerscheuren, in alice springs!
Fantastisch gehad, zo veel gezien en gedaan, hoop dat ik alles enigzins kan samenvatten!

Een 10 daagse tour met een 4-wheel dive, go where the others only dream of going, sleep in swags under the stars, ga zo door!

De eerste dag vroeg opgehaald, half 7 om vervolgens de rest van de groep op te halen. We waren met 11 mensen, inclusief tourguide Derek. Verder hadden we Pat (US, 60(!) jaar oud), Hayley (Engeland, 37 jaar), Tom (Nederland, 24 jaar), Ferdinand (Frankrijk, ong 25 jaar), Christel (vriendin van Ferdinand, ook 25), Francois (je raad het, Frankrijk, 40 jaar), Matthias (Duitsland, 28 jaar), Cecilia (Zweden, werd 20 tijdens de tour), Caroline en ik! Een gevarieerd gezelschap dus :D

Eerste stop maand was om een uur of 9 in een plaatsje genaamd Dublin om de laatste dingen te kopen, kopje koffie te halen en te plassen. Daarna gingen we heading bush.

De eerste dag vooral gereden en de final stop gemaakt in Arkaba om te slapen. "Gelukkig" hoefden we geen tenten op te zetten want we sliepen in open air. Dus er kwam een kampvuur en een heerlijke maaltijd (derek heeft een koksopleiding!).
De eerste nacht was onwennig, vreemd met je neus in de kou en allemaal sterretjes in de lucht! Halverwege de nacht schrokken we wakker van Matt die (waarschijnlijk in zijn droom) een dier in zn swag had. Daarna wat onrustig verder geslapen en dag 2 danook brak begonnen.

Hele dag gereden en geeindgd in Iga Warta: een van de weinige touristvriendelijke aboriginal communities in australie. Daar werden we rondgeleid door de omgeving door Terrence, op dit moment hoofd van Iga warta, hij vertelde ons de beginselen van de aboriginal culture. Dit was erg indrukwekkend en zelfs een beetje emotioneel.

De abo's gaan uit van de aarde, de aarde is je moeder en daar moet je goed voor zorgen. Maak je teveel gebruik van wat zij te bieden heeft, wordt ze ziek en gaat ze uiteindelijk dood. Hierbij gaf hij als voorbeeld de natuurrampen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. De abo's vinden ook dat de mensen tegenwoordig te weinig stilstaan bij het leven zelf, mensen zijn te druk met carriere en leven zonder erbij stil te staan, zonder stil te staan bij het "spirituele". We hebben deelgenomen aan een soort van ritueel, waarbij je met okerkleuren beschilderd werd. Iedere kleur en ieder teken stond in het kader van iets anders: familie (die is heel belangrijk in de aboriginal culture), maar ook dus moeder aarde, jezelf en het leven. Dit was echt zo ontzettend mooi! Terrence drong niemand iets op en repecteerde dat iedereen anders in het leven staat maar wilde gewoon met onms stilstaan bij de aboriginal culture. Super, kan er uren over doorgaan! Vind het een mooie gedachte en denk dat ze met best wel veel dingen een punt hebben. Dat je goed moet zorgen voor moeder aarde (al zie ik 'm niet echt als een moeder, want ik heb al een heel lieve!) en dat je stil moet staan bij het mens zijn. 's avonds nog gezongen en (als kangaroes en emoes :S) gedanst bij een kampvuur. Superdag!


Een tweede highlight (ik praat highlights want kan niet alles vertellen!) was Coober Pedy. Niet echt een highlight, maar dit is zoiets dat je gezien moet hebben. Coober Pedy is een ondergrondse stad, omdat het in de zomer overdag tot 50 graden kan bereiken, hebben de aboriginals daar besloten (vaak gedeeltelijk) onder de grond te gaan wonen. Het is goedkoper, donker en KOEL!
We hebben in Coober Pedy een Opaalmijn bezocht (dat is DE atrractie van CP, daarom wonen er mensen!), was erg mooi op te zien hoe dat ontstaat!


Verder natuurlijk Ayers Rock (uluru) gezien en omheen gelopen. Een wandeling van 9.2 kilometer en Caroline en ik hebben hem in  1 uur en 50 minuten gelopen. Persoonlijk recordje voor mezelf. Lekker! De volgende dag naar het volgende gebergte gereden om een iets zwaardere wandeling door de Olga's te maken. Deze was 7.nogwat kilometer maar het was warmer en dit was echt een bergwandeling. Maar wederom erg mooi en mooie fotos kunnen maken! De dag erna, dit was dag 9, de laatste heftige wandeling in kings canyon gemaakt. Deze was 6 km maar het was ongeveer 45 graden op de berg! Wat een warmte! Maar supermooi en was erg trots op mezelf dat het gelukt was!

Nog veel meer gezien en gedaan. Zo hebben we in de hot springs van Dalhousies gezwommen (het water was 38 graden! Als een heet bad, Warrrrrrm!) en veel ruines gezien van mensen die getracht hebben een leven op t bouwen in de outback. Ook veel dieren - grote en kleine: een van de speciaalste was de Thorny devil (als je kunt ff googlen: erg mooi!) als vervelendste de huis-tuin-en-keuken-vlieg! We hadden momenten dat er wel honderd verspreid zaten over je lijf! In je mond, neus, oren, ogen, overal waar vocht zit, vreselijk! Verder: muggen!!! Ik was het vliegenaas want had er in één nacht 74 verspreid over mn lichaam terwijl anderen er geen hadden. Officeeel nu: ik ben lekkerrrrrr ;)!

 Nu een paar uurtjes in Alice, vanavond een final dinner met de groep en dan gaat iedereen zn weg! Ik vlieg de 28e naar cairns, om van daaruit naar beneden naar Brisbane te gaan.

Snel meer, het is teveel om alles te vertellen, maar heb een toptijd gehad! Foto's komen later. Heel veel liefs en groetjes, Hester
  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer