Nagenieten

Hallo allemaal!
Een bericht vanuit het zonnige Adalaide! Vandaag heeft het 35 graden bereikt dus heb ik lekker op het strand doorgebracht!
Maar even een terugblik van de afgelopen dagen. Zondagochtend vroeg werden we opgepikt voor de 3 daagse great ocean road tour! Schitterend gehad, al had het wel een hoog Ameland-gehalte (lees: dikke broeken en truien, bibberend in de kou): maar dit was een echte must see in Australie! We hebben de Londen Bridge gehad, de Mac Kenzie watervallen, uiteraard de 12 Apostelen en nog véél meer ongetwijfeld "amaaaaaazing" (de gids was erg enthousiast) rotsen in het water waar ik op een gegeven moment wel een overdosis van heb gehad!

De eerste dag hadden we nog een spannende belevenis: achter het busje waar we in reden hing een trailer waar alle backpacks inzaten. op een gegeven moment .. slingeren en een vreemd geluid: waren we één van de twee wielen van de trailer verloren. Dat wagentje sleepte dus nog op een wiel over straat! Gids over de toeren (hij was pas 23) en uiteindelijk zonder trailer verder gegaan. Was spannend maar had in de bergen heel anders af kunnen lopen..

Maar goed, verder de tour zonder kleerscheuren afgelegd. De eerste avond naar de 12 apostelen gereden om daar de zonsondergang te bekijken. Die hebben we helaas nauwelijks gezien (bewolkt) maar we hebben wel de pinguins gezien, die op de terugweg waren van een dag in zee! Zooo leuk! Met een klein groepje kwamen ze aanspoelen om samen richting het gras te waggelen voor de nacht. Superervaring! De 1e nacht logeerden we in een hostelletje in een klein dorpje, de tweede in een enrome bungalo in the middle of nowhere maar vlakbij het Grampions gebergte. De tweede dag hadden we nog een lunch tussen de (wilde) koalas! Was cool, ze hongen gewoon om ons heen in de boom. Verder nog een klein lijstje met wildlife dieren die ik heb gespot: een echidna (egelachtig dier met een lange zwarte neus), de kookaburra (vogel), een emoe (struisvogelachtig), uiteraard alle soorten en maten kangaroes! Echt cool is dat, kangaroes lopen hier zoveel rond als bij ons katten en muizen! (ook al een aantal keer bijna een kangoeroe onder de auto gehad).

Gisteren nog een dagje gesightsee'd en om 1200 op de bus naar Adalaide gezet. Was vanaf het einde van de great ocean road nog 6 uur met de bus. Jammegenoeg moesten we Sophie achterlaten, die ging terug naar melrboune voor haad trip naar Nieuw Zeeland. Om ongeveer 1800 kwamen we aan in Adalaide, toen snel het hostel opgezocht en vroeg gaan slapen.

Morgen op de outbacktour! Spannend! Enorm veel zin in. Zit midden in de woestijn voor 10 dagen dus ook niet bereikbaar! Tot over 10 dagen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer